• Ziua Mondială a Acreditării 2020 (#WAD2020)

  În fiecare an, la 9 iunie, se sărbătorește Ziua Mondială a Acreditării.

  Anul acesta, tema propusă de organismele recunoscute la nivel internațional și european din domeniul acreditării (ILAC – International Laboratory Accreditation Cooperation, IAF – International Accreditation Forum, EA – European Co-operation for Accreditation) se referă la rolul acreditării în creșterea încrederii în asigurarea siguranței alimentelor.
  Declarația comună a președinților ILAC și IAF evidențiază semnificația zilei acreditării în anul 2020.
  Astfel, având în vedere obiectivul principal al acreditării, care constă în a asigura mediul de afaceri, utilizatorii finali și autoritățile de reglementare că un organism de evaluare a conformității (OEC), - un organism de certificare sau inspecție, un laborator de încercări, etalonare sau medical - deține competența tehnică necesară și funcționează în mod imparțial. Această competență este evaluată de organismele de acreditare în raport cu standarde și cerințe naționale și internaționale.

  Continuare..

 • Măsurile luate pentru prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu COVID-19 au fost prelungite până la 31.05.2020

  Comunicat privind măsurile pentru prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu COVID-19

  Având în vedere măsurile stabilite de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență raportate la evoluția răspândirii COVID-19 pe teritoriul României, conducerea RENAR a luat decizia ca, începând 13.03.2020, activitatea de relații cu publicul să se desfășoare numai prin telefon sau prin corespondență electronică.

  Comunicat privind măsurile pentru prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu COVID-19

  Având în vedere măsurile stabilite de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență raportate la evoluția răspândirii COVID-19 pe teritoriul României, începând cu 13.03.2020, conducerea RENAR a luat decizia suspendării tuturor activităților care implică relația cu publicul, inclusiv audiențe, întâlniri de lucru cu reprezentanții organismelor de evaluare a conformității (OEC), până la 31.03.2020.

  Comunicat

  Având în vedere situația deosebită creată de epidemia de COVID-19 vă informăm că începând cu 11.03.2020:
 • A fost actualizat Regulamentul specific de acreditare RS-5.2 SM

  A fost actualizat REGULAMENT SPECIFIC DE ACREDITARE în domeniul acreditării organismelor care efectuează audit și certificare ale sistemelor de management – calitate, mediu, sănătate și securitate ocupațională, calitatea dispozitivelor medicale, anti-mită conform SR EN ISO/CEI 17021-1:2015

  A fost actualizat Regulamentul RS-5.1 SA

  A fost actualizat Regulamentul RS-5.1 SA

  A fost actualizat documentul Lista echipamentelor OEC LE, LI, LM, FIC

  A fost actualizată Lista echipamentelor OEC LE, LI, LM, FIC

  Actualizare documente RENAR

  Au fost actualizate 7 documente.
 • RENAR a devenit semnatar al IAF MLA pentru validare și verificare și al ILAC MRA pentru furnizori de încercări de competență

  Ca urmare a deciziilor luate în luna mai de IAF, respectiv ILAC, EA a fost recunoscut ca organism regional de cooperare pentru domeniile validare și verificare, respectiv furnizori de încercări de competență.

  Astfel, RENAR, membru al EA, a devenit semnatar pentru următoarele domenii:

  • IAF - validare și verificare (EN ISO 14065);
  • ILAC - furnizori de încercări de competență (EN ISO/IEC 17043).

  RENAR a contribuit la evaluarea paritară a EA de către IAF, membrii echipei de evaluare EA fiind observați în cadrul evaluării efectuate la sediul RENAR și la sediul clientului RENAR. 

   
 • Politica privind protecția datelor cu caracter personal

  Această politică descrie modul în care datele personale trebuie colectate, utilizate, comunicate și stocate pentru a fi în concordanță cu regulile RENAR referitoare la protecția datelor și, de asemenea, să îndeplinească prevederile reglementărilor specifice în vigoare.

  Persoana vizată își exercită drepturile prin trimiterea unei solicitări scrise:

  • prin poștă, la adresa: București, sector 3, Calea Vitan nr. 242, România, Sediul RENAR - În atenția Responsabilului cu protecția datelor
  • prin e-mail, la adresa: protectia.datelor@renar.ro 

 • RENAR

  Ultimele evenimente

 • RENAR

  Ultimele noutăţi

 • RENAR

  Ultimele documente

 • RENAR

  Membru al acordurilor de recunoaştere

 • RENAR

  Protecţia datelor cu caracter personal

Noutăţi

Actualizat: 13.03.2020
Email:

Program de lucru cu publicul

Marţi 12:00 - 16:00
Miercuri, Joi 9:30 - 16:00
Vineri 10:00 - 13:00
Luni, 3 august 2020, nu se lucrează cu publicul.

RENAR este membru al EA, ILAC şi IAF

European Accreditation

RENAR este semnatar al EA-MLA pentru etalonare, încercări (inclusiv analize medicale), furnizori de încercări de competenţă, inspecţie, certificare sisteme de management, certificare produs, certificare persoane, validare şi verificare.

RENAR este semnatar al ILAC-MRA pentru etalonare, încercări, analize medicale, furnizori de încercări de competenţă si inspecţie.

RENAR este semnatar al IAF-MLA pentru certificare sisteme de management (mediu, calitate, energie, siguranţa alimentului, dispozitive medicale, securitatea informaţiei), certificare produs, certificare persoane şi validare şi verificare.

Login

Autentificarea pentru secţiunea membrilor RENAR s-a mutat la https://contulmeu.renar.ro/login.