• Declarație Comună a Xiao Jianhua, Președinte IAF și Etty Feller, Președinte ILACZiua Mondială a Acreditării 2019 (#WAD2019) - Acreditarea: Adăugă plus valoare lanțurilor de aprovizionare - Ziua Mondială a Acreditării 2019 subliniază rolul acreditării în adăugarea de plus valoare lanțurilor de aprovizionare.

  Lanțurile de aprovizionare au un rol esențial în furnizarea de produse și servicii consumatorilor, companiilor și sectorului public, în timp util și într-o manieră eficientă din punct de vedere al costurilor şi al calității. Lanțurile de aprovizionare continuă să evolueze de la sisteme complexe care traversează multiple frontiere către lanțuri de aprovizionare noi și diverse, menite să asigure îndeplinirea tuturor cerințelor părților interesate, inclusiv necesitatea asigurării sustenabilității și aprovizionării responsabile. Acreditarea și, împreună cu aceasta, alte instrumente ale infrastructurii calității cum sunt standardele, metrologia și evaluarea conformității, furnizează instrumente acceptate pe scară largă care dau valoare lanțului de aprovizionare.

  Continuare..

 • Comunicat cu privire la modul de completare a solicitării de reevaluare (reînnoirea acreditării)

  Având în vedere intrarea în vigoare a Regulamentului pentru acreditare RE-01, Ediția 26.11.2019, pentru asigurarea conformității procesului de evaluare în vederea acreditării cu cerințele SR EN ISO/IEC 17011:2018

  Sărbători de iarnă

  Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, RENAR vă urează un Crăciun fericit și un An Nou plin de realizări!!

  Comunicat privind migrarea la SR ISO 45001:2018

  Având în vedere faptul că, în cadrul celei de-a 30 Adunări Generale Anuale a IAF din New Delhi s-a adoptat Rezoluţia IAF 2016–15 privind migrarea la ISO 45001:2018, vă comunicăm următoarele:

  Comunicat privind tranziţia la FSSC 22000 (v. 5)

  Având în vedere faptul că Fundația FSSC 22000 a publicat schema FSSC 22000 v. 5 în luna mai 2019, vă comunicăm următoarele:
 • A fost actualizată politica de tranziție la SR EN ISO/IEC 17025:2018

  A fost actualizată politica de tranziție la SR EN ISO/IEC 17025:2018

  Actualizare documente RENAR

  Au fost acutualizate 20 de documente.

  A fost actualizat Regulamentul specific de acreditare RS-1.3 LM

  A fost actualizat Regulamentul specific de acreditare RS-1.3 LM

  A fost actualizat formularul F03-2-PR-14

  A fost actualizat formularul F03-2-PR-14
 • RENAR a devenit semnatar al IAF MLA pentru validare și verificare și al ILAC MRA pentru furnizori de încercări de competență

  Ca urmare a deciziilor luate în luna mai de IAF, respectiv ILAC, EA a fost recunoscut ca organism regional de cooperare pentru domeniile validare și verificare, respectiv furnizori de încercări de competență.

  Astfel, RENAR, membru al EA, a devenit semnatar pentru următoarele domenii:

  • IAF - validare și verificare (EN ISO 14065);
  • ILAC - furnizori de încercări de competență (EN ISO/IEC 17043).

  RENAR a contribuit la evaluarea paritară a EA de către IAF, membrii echipei de evaluare EA fiind observați în cadrul evaluării efectuate la sediul RENAR și la sediul clientului RENAR. 

   
 • Politica privind protecția datelor cu caracter personal

  Această politică descrie modul în care datele personale trebuie colectate, utilizate, comunicate și stocate pentru a fi în concordanță cu regulile RENAR referitoare la protecția datelor și, de asemenea, să îndeplinească prevederile reglementărilor specifice în vigoare.

  Persoana vizată își exercită drepturile prin trimiterea unei solicitări scrise:

  • prin poștă, la adresa: București, sector 3, Calea Vitan nr. 242, România, Sediul RENAR - În atenția Responsabilului cu protecția datelor
  • prin e-mail, la adresa: protectia.datelor@renar.ro 

 • RENAR

  Ultimele evenimente

 • RENAR

  Ultimele noutăţi

 • RENAR

  Ultimele documente

 • RENAR

  Membru al acordurilor de recunoaştere

 • RENAR

  Protecţia datelor cu caracter personal

Noutăţi

Actualizat: 03.01.2020
Email:

Program de lucru cu publicul

Marţi 12:00 - 16:00
Miercuri, Joi 9:30 - 16:00
Vineri 10:00 - 13:00

RENAR este membru al EA, ILAC şi IAF

European Accreditation

RENAR este semnatar al EA-MLA pentru etalonare, încercări (inclusiv analize medicale), furnizori de încercări de competenţă, inspecţie, certificare sisteme de management, certificare produs, certificare persoane, validare şi verificare.

RENAR este semnatar al ILAC-MRA pentru etalonare, încercări, analize medicale, furnizori de încercări de competenţă si inspecţie.

RENAR este semnatar al IAF-MLA pentru certificare sisteme de management (mediu, calitate, energie, siguranţa alimentului, dispozitive medicale, securitatea informaţiei), certificare produs, certificare persoane şi validare şi verificare.

Login

Autentificarea pentru secţiunea membrilor RENAR s-a mutat la https://contulmeu.renar.ro/login.