Informaţii PT

  • A fost actualizată Politica ILAC P09 - ILAC Policy for Participation in Proficiency Testing Activities. Politica este obligatorie pentru laboratoare de la data publicării, şi din iunie 2015 pentru organismele de inspecţie.
Continuare... RENAR-ptinfo

Solicitarea acreditării

Primul pas pe care un OEC il urmează pentru a putea iniţia procesul de acreditare este procurarea şi studierea mapelor de documente informative. Acestea se pot găsi în această secţiune a siteului RENAR. Ulterior, OEC depune o cerere pentru solicitarea acreditării / extinderii, insoţită de dosarul cu documentele solicitate de RENAR.

Etapele acreditării

Actualizat: 17.03.2017 10:58:14

Un organism de evaluare a conformităţii (OEC) poate aplica pentru obţinerea acreditării. RENAR acreditează organizaţii care efectuează încercări (inclusiv analize medicale), etalonări, certificări, inspecţii, verificatori de mediu (EMAS), furnizori de încercari de competenţă.

O descriere completă a procesului de acreditare este redată în Regulament pentru acreditare RE-01, Anexa 1 RE-01 şi Anexa 2 RE-01.

Procesul de acreditare poate fi schematizat, la modul general, ca în diagrama de mai jos:

RENAR - Etapele acreditarii Solicitarea acreditarii Vizita preliminara Incheierea contractului de acreditare Analiza documentelor si inregistrarilor Evaluarea initiala Evaluarea de urmarire Decizia de acreditare Evaluarea de supraveghere Reinoire acreditare